Vés al contingut

Yolanda Díaz: “Drets fonamentals i els marges de les grans energètiques”

6601
Pedro Arias Redo

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder del partit polític Sumar, Yolanda Díaz, va participar en un acte al Palau de Congressos de Barcelona, al costat de l’alcaldessa Ada Colau, on reivindica la mobilització dels treballadors perquè hi guanyi Ada Colau” i diu que “Manuel Vázquez Montalbán estaria amb els comuns”.

Díaz va defensar la creació d’una «empresa energética pública» per a garantir l’accés a l’energia, un “dret fonamental”, i va criticar “els alts marges empresarials de les tres grans multinacionals elèctriques a Espanya”.

“La creació d’una empresa energètica pública és esencial” per a defensar els drets de les persones que no tenen recursos i no poden pagar les seves factures de llum o gas, a més de posar fi a la situació de precarietat energètica que pateixen molts ciutadans. També va destacar la importància de la ‘descarbonització de l’economia’ i el paper clau que juguen els municipis en la transició energética. Va continuar.

A més, va advocar a favor de “posar el temps social en el centre de l’actuació municipalista” i va criticar el model energètic “basat en les grans empreses oligopòliques de l’Estat”. En aquest sentit, es va mostrar en sintonia amb el projecte municipalista de Barcelona en Comú, considera que “hi ha elements i recursos amb els quals no s’hauria de fer negoci”. Va posar l’accent en la importància “la transició no tan sols energètica, sinó també ecològica i digital”. Segons la vicepresidenta, ha arribat el moment de parlar d’aquests temes i posar-los en el centre de l’actuació municipalista.

Per últim, Díaz va enaltir la lluita de Ada Colau per l’habitatge i la recentment acordada Llei de l’Habitatge, encara que va afirmar que “queda molt per fer i que encara s’han d’incloure els allotjaments turístics en la normativa”. També va destacar la importància d’un “turisme sostenible i amb drets laborals”. (lescroniques.com)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: