Vés al contingut

Barcelona treballa en un pla per promoure l’autonomia de les persones grans

Estructurat en cinc eixos el document presenta un primer Pla d’Accions amb 26 iniciatives

6462
Unsplash

A Barcelona hi viuen gairebé 350.000 persones de 65 anys o més, el que representa el 21,1% del total de la població. Fins fa poc, els conceptes de longevitat o envelliment es plantejaven en termes de problemes i dificultats, però darrerament han sorgit noves veus que reivindiquen la riquesa que suposa la longevitat. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona treballa en un pla per promoure l’autonomia de les persones grans en diversos entorns de la ciutat.

El document porta per nom ‘Barcelona: ciutat amigable amb les persones grans’ i s’estructura en cinc eixos que donen resposta als reptes que planteja la ciutat com la soledat no desitjada, la longevitat o la transformació digital.

El pla pretén facilitar entorns, equipaments, serveis i suports necessaris perquè aquestes persones puguin escollir la forma de vida que s’ajusti millor als seus principis i valors.

A més, implica als diferents agents i actors de la ciutat a desenvolupar les iniciatives en el seu àmbit d’intervenció. El pla s’ha presentat recentment al Consell Assessor de la Gent Gran per a la seva deliberació i debat participatiu.

Per al regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, el pla recull un seguit de propostes i accions “per fer una ciutat més amiga de les persones grans i de tots i totes, com ja ho fan el Pla d’Infància o l’Estratègia municipal contra la Soledat”.

El pla respon als nous reptes que afronta Barcelona per esdevenir una ciutat “realment amigable” amb les persones grans: la diversitat, la longevitat, els objectius de desenvolupament sostenible, l’accessibilitat, la soledat, la transformació digital, les necessitats de cura i les relacions intergeneracionals. (social.cat / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: