Vés al contingut

Microsoft podria crear una súper aplicació amb tots els seus serveis

Segons informa el rotatiu en línia The Information, a Microsoft estarien contemplant la possibilitat d’agrupar les seves aplicacions de serveis en línia per a telèfons intel·ligents, en una sola gran aplicació (una “súper app”). La publicació basa la seva afirmació en un informe de la companyia, que no ha volgut confirmar ni desmentir la informació consultada per un altre rotatiu en línia, aquesta vegada CNET.

Aquesta “súper app” integraria serveis com el cercador Bing, les notícies, o les compres en línia, encara que també podria estendre’s a altres ofertes com el servei de reunions per videoconferència Teams.

Si s’arriba a produir aquest moviment, de moment no confirmat per la companyia de Redmond, el més probable és que Microsoft busqui amb això que els seus serveis guanyin tracció, facilitant als usuaris d’un d’ells que comencin a utilitzar la resta sense sortir de la mateixa app.

Aquesta estratègia no l’ha inventat Microsoft i, de fet, com explica The Information, la copiaria de la xinesa Tencent, que ja va fer aquest mateix moviment amb Wechat, que per als usuaris xinesos és com un WhatsApp “dopat”, ja que proporciona serveis de pagaments, publicació d’imatges i vídeos, i fins i tot proporciona la capacitat d’incrementar les seves funcionalitats a través d’una API que poden emprar terceres parts per al desenvolupament dels anomenats “mini programes”.

Microsoft manca d’una plataforma pròpia per a telèfons intel·ligents, per la qual cosa ha de lluitar contra Google i Apple en els seus propis terrenys. Els terminals d’Apple i dels diferents fabricants que usen Android ja venen replets de serveis (en aquest últim cas, moltes d’ells de Google), per la qual cosa són pocs els usuaris que busquen una alternativa i consideren els de la companyia de Redmond, amb la majoria quedant-se amb el que ve de sèrie en els seus nous terminals.

A més, aquest moviment també permetria enfortir el negoci publicitari de Microsoft. (Tecnonews / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: