Vés al contingut

Com educar als nens en el respecte a la diversitat

La forma en què els pares o adults de referència es relacionen amb tota mena de persones, és fonamental per al concepte que va modelant el nen sobre la diversitat

istock.com

Vivim en un món globalitzat en el que augmenta la comunicació i interdependència entre països i on els fluxos migratoris són constants, motiu pel que és fonamental educar en el respecte a la diversitat. Tot i això encara existeixen problemes de tolerància davant altres races, religions o orientacions sexuals. És per tant imprescindible educar en el respecte a la diversitat als nens per a aconseguir un futur millor. Cal evitar expressions que existeixen en la nostra llengua que són discriminatoris i que utilitzem sense pensar. Tampoc cal utilitzar paraules despectives cap a col·lectius, o explicar acudits ofensius per a altres races, religions, etc. Cal fomentar la lectura de contes o veure pel·lícules sobre altres cultures o realitats, escoltar música o parlar-los sobre diferents religions, orientacions sexuals, etc. Altres mesures són aprendre diferents idiomes, viatjar a conèixer altres països perquè vegin altres maneres de viure i ensenyar-los a qüestionar idees preconcebudes o estereotips. (Cometelasopa.com / AMIC )

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: