Vés al contingut

Diferències entre la generació Mil·lenial i la generació Z

6631
getty images

Les generacions cada vegada són més globals, més tecnològiques i interracials. Tant la generació Mil·lennial com la Generació Z, són el nostre futur, capaços de transformar el món, però amb característiques clarament diferenciadores. Coneguem algunes d’elles:

Rang d’edat: Els mil·lennials generalment es consideren com aquells nascuts entre principis de la dècada de 1980 i mitjans o finals de la dècada de 1990, mentre que la Generació Z abasta a aquells nascuts a partir de 1990 fins a la dècada de 2010.

Tecnologia: Els mil·lennials van créixer durant una època en la qual la tecnologia digital estava emergint. Van experimentar la transició de l’era analògica a la digital i van adoptar la tecnologia a mesura que avançava, com els telèfons mòbils i els mitjans socials. D’altra banda, els centennials van néixer en un món completament digital. Van créixer amb dispositius mòbils, Internet d’alta velocitat i xarxes socials ja establertes.

Comunicació: Els mil·lennials tendeixen a preferir la comunicació en línia, com el correu electrònic o els missatges de text, mentre que els centennials estan més inclinats cap a les aplicacions de missatgeria instantània i les xarxes socials per a connectar-se amb els altres.

Activisme: Totes dues generacions han demostrat un fort interès en l’activisme i la defensa de causes socials, però els seus enfocaments poden diferir. Els mil·lennials sovint se centren en problemes globals, com el canvi climàtic i la desigualtat econòmica, mentre que els centennials es preocupen per temes més immediats, com la diversitat, la inclusió i els drets humans.

Experiències laborals: Els mil·lennials sovint es van enfrontar a desafiaments econòmics, com la recessió financera de 2008, i molts van ingressar al mercat laboral amb dificultats per a trobar ocupació estable. Els centennials estan entrant al món laboral amb una economia en recuperació, però també s’enfronten a desafiaments propis, com una major competència i la necessitat d’habilitats digitals.

La manera d’administrar les finances també els diferencia. Cap dels dos grups solen tenir molts diners ni propietats; no obstant això, mentre els Mil·lennials solen gastar més per plaer i per gaudir d’experiències diferents sense pensar massa en el futur, la Generació Z estan més enfocats en l’estalvi i a comprar de formar pràctica i sobre la base de les necessitats reals.

Aquestes són només algunes diferències generals, però és important tenir en compte que cada individu és únic i pot no encaixar perfectament en les característiques típiques de la seva generació. A més, el context cultural i altres factors també poden influir en les diferències individuals entre els mil·lennials i els centennials. (Eva Remolina / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: