Vés al contingut

Crida de Casal dels Infants per sumar voluntaris per als seus serveis socioeducatius

6346

El Casal dels Infants vol incorporar aquest curs 560 persones voluntàries al seu equip. Des de l’entitat fan una crida a totes aquelles persones que es vulguin involucrar en la lluita contra les desigualtats i en la defensa dels drets dels infants, el jovent i les famílies en risc d’exclusió social, i ajudin a desenvolupar els projectes socioeducatius que l’associació porta a terme a diverses localitats catalanes.

Aquestes persones, juntament amb els educadors i educadores, faran possible que l’associació continuï acompanyant més de 6.000 persones l’any, segons han apuntat en un comunicat.

L’entitat actua a barris de cinc municipis que concentren situacions d’exclusió social. Així, calen 200 persones voluntàries al barri del Raval de Barcelona; 105 a Sant Roc i Llefià (Badalona); 110 al Raval, Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); 85 al Besòs i el Maresme, el Besòs i la Mina (Barcelona i Sant Adrià de Besòs) i 60 a la ciutat de Salt.

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha reivindicat el voluntariat com una eina clau per a la transformació social: “Hem de recordar que un de cada tres infants a Catalunya està en risc de pobresa o exclusió social. Fer-se voluntari o voluntària del Casal dels Infants significa prendre consciència d’aquesta realitat, reivindicar que els drets dels infants han de ser prioritaris i mobilitzar-se per transformar aquesta realitat. També implica enfortir una xarxa de suport comunitària que per a moltes persones és una segona família”.

L’associació acompanya infants i joves dels 0 als 21 anys, a través de 63 serveis socioeducatius adaptats a cada franja d’edat i orientats a enfortir competències clau per superar el risc d’exclusió social. Alguns exemples de les tasques que els voluntaris i voluntàries poden assumir són el suport educatiu en espais de reforç extraescolar, dinamitzar activitats de lleure o participar en serveis de suport a la criança per a famílies, entre moltes altres.

“Per fer voluntariat només cal ser major de 16 anys i tenir ganes, energia i compromís amb els drets socials i la igualtat d’oportunitats”, afegeixen des de l’entitat. Les persones interessades poden demanar més informació enviant un missatge de WhatsApp al número 682200911, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucant al 933170013.

(social.cat /@socialpuntcat / AMIC)  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: