Vés al contingut

Vivendes de Protecció Oficial: funcionament

5959
istock.com

Un habitatge de protecció oficial o habitatge protegit és aquella construcció promoguda per les administracions públiques per tal d’afavorir a les persones amb menys recursos i que d’una altra manera no podrien comprar o llogar un habitatge en el mercat.
L’avantatge principal d’aquesta mena d’edificacions sens dubte està en el preu, que sol ser molt inferior a l’habitual, a més de poder accedir a altres subvencions o ajudes de les comunitats autònomes, segons on ens trobem.

No obstant això, tenir un habitatge protegit té també els seus inconvenients, que cal valorar, com el d’haver d’utilitzar la vivenda sempre com a habitatge habitual (no es pot utilitzar com a negoci o per a llogar), o no poder vendre-la com i quan vulguem, tal i com podríem fer amb qualsevol altra mena d’habitatge. I és que vendre abans del termini protegit (que sol ser d’entre 10 i 30 anys, segons la localitat), suposa haver de reintegrar totes les ajudes rebudes fins al moment més els interessos reportats, i fer-lo amb posterioritat a aquest termini, també pot tenir les seves restriccions, entre elles, no poder vendre a qualsevol preu, o tenir prioritat en la compra l’Administració davant tercers, pel que ens podríem trobar amb no rebre els diners que desitjaríem.
Per a poder accedir a un d’aquests habitatges, és necessari apuntar-se en unes llistes que solen estar a la disposició dels particulars als Ajuntaments o comunitats autònomes, complir amb uns requisits d’ingressos màxims i participar en un sorteig. (Eva Remolina / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: