Vés al contingut

Facebook vol que les dades dels europeus es gestionin des dels EUA

Facebook ha amenaçat amb abandonar Europa. Ho ha fet després d’assegurar que no està disposat a seguir les lleis del Vell Continent. Això és el que s’extreu dels últims moviments iniciats per l’empresa després que la Comissió de Protecció de Dades d’Irlanda instés a la xarxa social a deixar de transferir dades dels usuaris als Estats Units.

Facebook vol que les dades dels europeus es gestionin des dels EUA. (Tecnonews / AMIC)

Segons l’empresa de Mark Zuckerberg, en cas de que prosperi la decisió del major òrgan regulador a Europa de les operacions de Facebook, la xarxa social no podrà oferir els seus serveis online als ciutadans europeus. La mateixa companyia ha afirmat que Facebook ha ajudat a generar 208.000 milions d’euros a 7.700 empreses europees i per aquest motiu, la seva decisió de deixar d’operar a Europa seria catastròfica per a l’economia.

Malgrat que en declaracions per a Europa Press, Facebook ha assenyalat que no es tracta d’una amenaça, resulta difícil entendre la postura del gegant de les Noves Tecnologies fora de la lògica del xantatge. L’empresa, en paraules del seu responsable de dades i privacitat a Europa, Yvonne Cunnane, no podria proporcionar els seus serveis en cas de no poder transferir les dades als Estats Units, la qual cosa és fals. “Les transferències internacionals de dades donen suport a l’economia global i sustenten molts dels serveis que són fonamentals per a les nostres vides diàries”, ha afegit Cunnane.

Aquest estira-i-arronsa entre Facebook i la Unió Europea ve des de lluny, perquè mesos enrere el Tribunal de Justícia de la UE va dictaminar en contra d’un acord per a la transferència de dades al qual van arribar la Comissió Europea i Washington. A més de no garantir la privacitat per a la ciutadania europea, l’acord posava en risc les dades perquè segons el Tribunal les lleis estatunidenques, molt més laxes que les europees, no garantien la seguretat de la informació.

Així mateix, aquest procés de concentració informativa ha d’explicar-se en un context més general. Mentre Donald Trump i el seu govern demanen a Tik Tok que deixi d’operar als Estats Units si no s’adapten a tenir una gerència americana, Facebook pressiona a Europa perquè les nostres dades puguin ser analitzades i gestionades a milers de quilòmetres de distància. (Tecnonews / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: