Vés al contingut

La tornada a l’escola, com fer-la més suportable?

La tornada a l'escola, com fer-la més suportable?. (faros.hsjdbcn.org / AMIC)
istock.com

Després de l’estiu arriba la tornada a l’escola: tornar a llevar-se d’hora, als deures, a les extraescolars… I això, a vegades els costa molt d’acceptar i més enguany, que sumen més de 6 mesos sense anar a classe. Les rutines, els límits i els horaris poden ser els nostres aliats per a no caure en el caos i reduir conflictes. Perquè la tornada a l’escola no sigui tan difícil, recomanem tenir en compte els punts següents:


Per a començar, és important generar una bona rutina de somni. És a dir, mantenir un horari estable a l’hora de ficar-nos al llit i llevar-nos, evitar activacions abans d’anar a dormir (això implica jocs electrònics o ús de pantalles), sopar un parell d’hores abans de dormir, i seguir sempre el mateix ordre en els passos.


De la mateixa forma que els nostres fills coneixen la rutina en el col·legi, és fonamental que coneguin la rutina de les tardes. Han de saber quin dia tenen activitats extraescolars, quan han de dutxar-se, quan fer els deures… en definitiva, tenir ordre i estructura. Els nens necessiten veure-ho de manera explícita pel que es recomana crear un horari que inclogui totes les activitats (berenar, deures, oci, dutxa, preparar la motxilla, sopar, llegir i dormir). L’horari pot ser de molts tipus, però l’important és que ho feu conjuntament perquè prenguin consciència del que toca a cada moment.


El lloc d’estudi ha de ser un espai el més controlat possible per a evitar distraccions i pèrdues de temps. Per això, seria ideal que fos sempre el mateix (sense distraccions ni joguines), que estigui ordenat (que cada objecte tingui el seu lloc), per la qual cosa caldrà crear espais de magatzematge, que es tingui el material necessari i que es disposi d’un rellotge que el nen comprengui (millor l’analògic).


És fonamental també que els nens tinguin temps d’oci, es moguin i es relacionin. I una manera de fer-ho són les activitats extraescolars. Trobeu una activitat idònia per als vostres fills, aquella que els agradi, no la que ens agradi a nosaltres. Tampoc li ompliu d’activitats cada dia. Dues o tres tardes a la setmana, són la freqüència idònia. (faros.hsjdbcn.org / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: