Vés al contingut

La mascareta i els problemes respiratoris

Des del 21 de maig les mascaretes són obligatòries per als majors de sis anys sempre que no es pugui guardar la distància de seguretat i si s’utilitza el transport públic. Molts són els dubtes que ocasiona aquest tema, i més encara, en les persones amb malalties respiratòries.

La mascareta i els problemes respiratoris. (consumer.es / AMIC)
istock.com

En el cas dels pacients respiratoris crònics, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica, aconsella que utilitzin mascaretes tipus FFP2 sense vàlvula d’exhalació. No obstant això, el Ministeri de Sanitat, no obliga al seu ús si es pateixen dificultats respiratòries. Hem de saber que respirar amb la mascareta no provoca hipòxia (deficiència d’oxigen en la sang, cèl·lules i teixits de l’organisme) ni que s’acumuli diòxid de carboni i ens intoxiqui. La sensació d’ofec es deu a l’angoixa i nerviosisme que provoca en algunes persones portar-la posada. Els nervis fan que respirem més superficialment i ràpid, pel que el balanç entre oxigen i diòxid de carboni del nostre cos es desestabilitza i dona lloc a la sensació d’ofec. La falta de costum, l’ús durant moltes hores seguides, reutilitzar-les quan no es pot o emprar mascaretes o filtres no homologats també són la causa d’aquesta sensació. Per evitar -ho es recomana descansar uns minuts sense mascareta i fer exercicis de relaxació. (consumer.es / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: