Vés al contingut

Les farmàcies catalanes comencen el repartiment de màscares gratuïtes

Cada ciutadà només podrà recollir una mascareta amb la seva targeta sanitària. A partir d’aquest dilluns, 20 d’abril de 2020, es poden recollir a les farmàcies catalanes. El primer milió i mig de mascaretes, de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat. Les farmàcies, però, fan una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar aglomeracions innecessàries i han recordat que l’ús de mascaretes està indicat per a persones que tinguin afeccions respiratòries i que hagin de sortir al carrer i anar a treballar. També han recordat que en cap cas l’ús de màscares substitueix les principals mesures higièniques, com la rentada freqüent de mans, tapar-se la boca i el nas amb la part interna del colze o amb mocadors d’un només ús en tossir o esternudar, i el distanciament social. El president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres, ha demanat a la ciutadania que vagi a la farmàcia únicament si realment necessita la màscara de manera immediata per la seva vulnerabilitat o activitat laboral. Cada ciutadà té assignada una mascareta gratuïta, amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica de CatSalut. D’aquesta manera, els farmacèutics portaran un control informàtic de totes les mascaretes que reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant. A cadascuna de les 3.227 farmàcies de Catalunya li correspondrà una partida inicial de 450 màscares. Mascareta sanitària de tipus 2. Es repartiran mascaretes quirúrgiques de la classe 2, amb tres capes més filtració de fluids, capaços de retenir les partícules en sortida. És a dir, dissenyades perquè qui les porti no encomani, però no per evitar contagiar-se. (AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: