Vés al contingut

Les startups estimen Barcelona

Un estudi d’Acció apunta com, després de Berlín, la capital catalana és la ciutat preferida pels emprenedors

6499
Ajuntament de Barcelona

La nova economia visita Barcelona per quedar-s’hi i convertir la ciutat en un ecosistema de referència. Un estudi d’Acció recull que la capital catalana és, després de Berlín, la localització preferida pels emprenedors a l’hora de crear una startup.

Amb dades de l’any 2022, Catalunya registra 2.022 empreses emergents. Una xifra que evoluciona des de les 1.086 firmes d’aquesta tipologia del 2016. “Fa una dècada, no sortíem a cap rànquing”, ha reivindicat Roger Torrent, conseller d’Empresa.

Barcelona és la segona ciutat europea preferida pels emprenedors

L’healthtech, serveis de programari, tecnologies de la informació, món alimentari i serveis financers són alguns dels sectors més destacats de l’ecosistema emprenedor català. Els informes de la Generalitat també exposen que el 86% de les startups de Catalunya estan situades a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Lideratge a la lliga de les grans ciutats europees

La xifra d’startups de Barcelona consolida la ciutat com el 5è hub continental. Una classificació liderada per Berlín, París, Estocolm i Amsterdam. En els darrers anys, la capital catalana ha igualat o superat altres localitzacions de pes com Munic, Dublín, Hèlsinki, Copenhaguen o Madrid.

El conjunt de les 2.022 empreses emergents generen una ocupació de 19.100 persones i una facturació de 1.720 milions d’euros. Gran part d’aquests llocs de treball són ocupats per persones estrangeres, procedents, principalment, de l’Europa Occidental (França, Itàlia o Regne Unit), Amèrica del Sud, Europa Oriental, Amèrica del Nord i la regió Àsia-Pacífic.

Sense deixar aquest àmbit, Torrent ha reivindicat que “fa una dècada no sortíem a cap rànquing”. En el capítol d’inversions exteriors, durant l’any passat, Catalunya va ser capaç de captar un moviment global de 1.653 milions. Aquesta xifra representa un increment d’un 4,3% respecte de l’anterior balanç.

La joventut de les empreses i els reptes de futur

En el seu torn, Albert Castellanos ha volgut destacar el fet que el 59% de les startups a Catalunya tenen menys de cinc anys de vida. “Parlem de projectes que utilitzen tecnologies relacionades amb el big data, automatització, intel·ligència artificial i sensors”, indica el secretari d’Empresa i conseller delegat d’Acció.

El criteri de la Generalitat, segons Roger Torrent, és que Catalunya “ha d’aprofitar l’ecosistema tecnològic per la seva capacitat de transformar l’economia i la societat catalana”. El conseller d’Empresa veu el talent emergent com “el vehicle de connexió del món universitari amb la indústria local i les inversions estrangeres”.

Catalunya té dotze empreses amb capacitat d’assolir la categoria d’unicorn

Respecte del futur, els vaticinis del Govern situen en dotze el nombre d’empreses amb capacitat d’assolir la condició d’unicorn. Més enllà de la literalitat de la documentació presentada, Torrent considera que la situació de les startups “és un bon exemple” per encarar els reptes de la digitalització i la descarbonització. (Aleix Ramirez / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: