Vés al contingut

El tercer sector alerta que l’economia de les entitats està extremadament tensada per la lentitud de la Generalitat

Les organitzacions estan avançant 65 milions d’euros perquè encara no han rebut el finançament corresponent

5891

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha alertat que la situació econòmica de les entitats està “extremadament tensada” per la “lentitud” burocràtica de la Generalitat.

Aquesta plataforma ha assegurat que el sector està avançant 65 milions d’euros perquè encara no han rebut el finançament per a projectes i activitats desenvolupades aquest any i, fins i tot, algunes subvencions resoltes el 2020. La Taula ha afirmat que el finançament és clau no només per a la sostenibilitat i estabilitat de les entitats sinó també per als usuaris que reben els serveis. La situació s’arrossega des de fa anys i ha empitjorat amb la pandèmia, afirmen. La Taula ha criticat també la inseguretat jurídica del sector davant les normes que regulen les subvencions.

En aquest sentit, ha expressat la preocupació amb la qual viuen les entitats el fet que l’administració forci al límit el calendari de les convocatòries de subvencions, resolucions i cobraments. Aquesta situació ha anat empitjorant al llarg dels anys fins a l’actual, que és el més preocupant, asseguren.

La Taula ha exposat que les subvencions responen a un model que no s’ajusta a la realitat, ja que les necessitats socials no són puntuals sinó que es mantenen en el temps. Els ingressos públics representen una mica més de la meitat del total d’ingressos de les entitats i d’aquest finançament, les subvencions representen la meitat.

Entre els exemples que aporta l’organització, hi ha algun que avui dia, novembre del 2021, encara no ha rebut la resolució definitiva del 2021 de les subvencions per a projectes i activitats a entitat en l’àmbit de les polítiques socials, per valor de 29 milions d’euros. Tampoc ha sortit la convocatòria per als 33 milions en subvencions en l’àmbit social a càrrec amb l’assignació de l’RPF.

Davant d’això, ha reclamat que a curt termini es resolguin aquestes situacions i ha demanat que, de manera urgent, la Generalitat creï un grup de treball mixt amb el tercer sector per treballar millores en el sistema de finançament de les entitats. (social.cat / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: