Vés al contingut

Santiago Poveda ha estat el candidat que ha guanyat les eleccions a la presidència de la Federació Esportiva de Sords de Catalunya

Santiago Poveda ha estat el candidat que ha guanyat les eleccions a la presidència de la Federació Esportiva de Sords de Catalunya. (lescroniques.com)
Santiago Poveda ha estat el candidat que ha guanyat les eleccions a la presidència de la Federació Esportiva de Sords de Catalunya. (lescroniques.com)

Avui s’han celebrat les eleccions de la Federació Esportiva de Sords de Catalunya (FESC) per triar al nou president de la Federació. La jornada electoral ha tingut lloc entre les 18h i les 19h, a la seu de la Federació, i ha comptat amb una participació del 100% dels clubs afiliats. La presidència es disputava entre Santiago Poveda de Granollers i Xavier Cañada de Barcelona. Finalment, el granollerí Poveda ha estat el clar guanyador ja que ha rebut tots els vots dels clubs. Santiago Poveda, de 55 anys, té una llarga trajectòria de quaranta anys d’experiència en el món de l’esport de persones sordes tant en l’àmbit nacional com internacional. Primer com esportista que va participar en diferents esport i competicions i més tard, va ser President de la Federació Espanyola d’Esports per a persones Sordes (FEDS) entre els anys 2013 a 2018. Va decidir deixar l’àmbit espanyol i centrar tota la seva atenció en preparar el seu projecte com a candidat de la Federació catalana. Un nou repte que assoleix amb molta il·lusió ja que en la seva etapa esportiva sempre va estar vinculat a la FESC. Els seus objectius en aquesta candidatura són fomentar l’esport entre les persones sordes, fer créixer el nombre d’esportistes sords i convertir Catalunya en un referent internacional de l’esport per a persones sordes i de treball en xarxa entre els diferents clubs i federacions. Durant la campanya electoral va exposar el seu projecte de treball per poder arribar a presentar la candidatura de Barcelona a les Sordolimpiades de l’estiu 2029. Després de guanyar les eleccions, l’objectiu de Poveda és treballar per aconseguir el suport de les administracions públiques catalanes per a la candidatura. Malauradament, hi ha molta desconeixença de la rellevància d’aquest esdeveniment. L’ICSD (Comitè Sordolímpic Internacional) té una història de més de 70 anys i compta amb la participació de 105 països. Es calcula que a l’esdeveniment internacional participen més de quatre mil esportistes i que la ciutat amfitriona rep aproximadament un milió de persones de tot el món. El proper estiu es celebren els jocs de la XXIV Olimpíada d’estiu 2021 a la ciutat de Caxias do Sul, al Brasil i al 2025 la cita per l’Olimpíada d’estiu serà a Tokyo, Japó. (lescroniques.com)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: