Vés al contingut

El Google Maps del coronavirus

El Google Maps del coronavirus. (Tecnonews / AMIC)

Quan sortim de casa i sabem que no tornarem en unes hores o fins i tot si passarem el cap de setmana fora, segurament mirem el part meteorològic per a saber amb quin clima ens trobarem. Plourà? Farà sol? Fred? Es tracta d’una cosa que cada vegada fem més utilitzant serveis de les grans plataformes de dades de la xarxa com ho és per exemple Google. Succeeix d’igual manera quan volem planificar una ruta amb cotxe. Qui no utilitza Google Maps per a conèixer l’estat de les carreteres?

Ara imaginem una altra situació en la qual per a decidir com ens movem quan sortim de casa, el que mirem sigui l’estat de la pandèmia. Això és el que vol aconseguir Google amb la seva nova eina. Es tracta d’una nova capa de Google Maps en la qual podrem veure els llocs en els quals el virus està més estès. Per a activar aquesta funció que ja està disponible, només haurem de prémer la icona de coronavirus perquè el mapa passi a definir la cartografia de la pandèmia.

Per a aconseguir-ho, Google utilitza dades de prestigioses institucions. En el cas estatunidenc utilitza fonts com la Universitat Johns Hopkins, el diari New York Times i Wikipedia. Al mateix temps el cercador pren la informació de l’Organització Mundial de la Salut per a oferir-nos consells en els nostres desplaçaments.

Així mateix el mapa ofereix diferents colors en funció dels nivells de contagi davant els quals ens enfrontarem. (Tecnonews / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: