Vés al contingut

Nens i coronavirus: per què una alta càrrega viral no implica que siguin més infecciosos

La infectivitat està determinada per molts factors, com la força i la freqüència de la tos, la proximitat i la ventilació de l’entorn.

Nens i coronavirus: per què una alta càrrega viral no implica que siguin més infecciosos. (agenciasinc.es / AMIC)
istock.com

Els nens es contagien tant com els adults, però en general passen la malaltia de manera més lleu i, sobretot els de menys de 10 anys, la contagien menys. És part de l’après després de set mesos de pandèmia, un període en què, malgrat la manca d’evidència, han estat considerats ‘supercontagiadors’.


La càrrega viral mesura la concentració del virus en un pacient. Però alta càrrega viral no és sinònim d’alta capacitat infectiva, segons els experts. I és que un malalt tossidor amb baixa càrrega, que no manté distància social i no usa mascareta, transmet molt més que un pacient amb càrrega més alta que usa mascareta, es renta les mans i no té tos perquè és asimptomàtic.


Un factor essencial també és la força amb la qual es tus, ja que com més força en tossir, es projecten les partícules virals a més distància. En passar la malaltia amb símptomes més lleus, els nens tussen amb menor intensitat.


Han fet falta mesos per a determinar que, al contrari que amb altres virus respiratoris, els nens no són grans transmissors de la SARS-*COV-2, i cada vegada més evidències epidemiològiques ho han continuat demostrant.


No obstant això encara falta molt per saber. D’aquí la necessitat de seguir amb les mesures de prevenció, i ara més que mai, amb la tornada a escola. (agenciasinc.es / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: