Vés al contingut

Google vol mapejar la pandèmia

La pandèmia del coronavirus no fa afectat de la mateixa manera en tots els països. Al mateix temps, no totes les regions d’un país han sofert aquest virus igual. És per aquest motiu que conèixer on es troben els casos d’infectats s’ha tornat una qüestió crucial amb la qual ara Google vol, a priori, fer negoci.

Tecnonews / AMIC

L’empresa més important de la xarxa estaria dissenyant uns nous tipus de mapes en els quals es podria veure la distribució dels casos de coronavirus en una regió concreta. Això és el que ha descobert l’enginyera, Jane Manchun Wong, mitjançant enginyeria inversa.

Segons ha explicat Manchun en el seu compte de Twitter, la plataforma propietària del principal cercador del món recolliria en un mapa els casos per 100.000 habitants de cada regió basant-se en la informació dels últims set dies. Per a obtenir aquesta informació, la plataforma es valdria de les dades aportades, entre altres, per Wikipedia, el diari The New York Times i la corporació municipal de Brihanmumbai, de l’Índia.

De moment es desconeix l’abast d’aquesta eina creada per Google i les motivacions de la seva creació. Tampoc se sap a qui estarà dirigida l’aplicació ni qui la podrà utilitzar. De moment, tot indica que uns mapes d’aquest tipus, segurament farien incrementar l’estigmatització cap a unes certes regions que per motius desconeguts tenen més casos d’infectats. (Tecnonews / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: