Vés al contingut

Fer públics els salaris per a acabar amb la bretxa salarial de gènere

Amb la mirada posada a combatre la bretxa salarial de gènere, en un moment en el qual existeix el risc que el pes de la crisi per la pandèmia accentuï aquesta problemàtica, el Govern ha presentat recentment l’Acord per la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes en el Treball, segellat amb els sindicats UGT i CCOO i centrat en dos pilars fonamentals: impulsar polítiques d’igualtat retributiva i plans d’igualtat en les empreses.

Fer públics els salaris per a acabar amb la bretxa salarial de gènere. (Tecnonews / AMIC)

En línia amb aquestes mesures i segons dades d’un informe elaborat per InfoJobs en el qual s’analitza la percepció que la població activa espanyola té de l’existència de la diferència salarial entre homes i dones, es desgrana que el 86% dels espanyols està d’acord en que les empreses facin públics els salaris dels seus treballadors per posició/categoria, com a mesura per a acabar amb la bretxa salarial. Una xifra que s’eleva fins al 90% en el cas de les dones mentre que el 81% dels homes es posiciona a favor de la transparència salarial.

Tenint en compte l’edat, la població activa de 16 a 34 anys és la que mostra un major suport a la implementació de mesures de transparència salarial (89%). Una xifra que descendeix fins al 84% en el cas dels quals tenen edats compreses entre els 55 i els 65 anys.

L’Informe tampoc mostra diferències rellevants per tipus d’estudis realitzats, però sí que s’observen dades significatives respecte al nivell laboral. En aquest sentit, es dóna la tendència que a major nivell laboral menys d’acord s’està amb aquesta mena de polítiques de transparència salarial. Així, el 78% dels espanyols en posicions directives les aprova enfront d’altres posicions inferiors el percentatge de les quals és més elevat: el 88% d’empleats està a favor que es facin públics els salaris. Els aturats estan lleugerament més a favor d’aquesta mena de polítiques (89%) que els ocupats (86%).

“Les dades de l’Informe evidencien que existeix una consciència real entre la població sobre la necessitat d’acabar amb la bretxa salarial i cada vegada són més les persones que estan d’acord que s’implantin mesures per a fer-ho. A més, les empreses que apliquen aquest tipus de polítiques es beneficien en molts aspectes, és a dir, no sols contribueixen a anivellar les condicions salarials per a les dones, sinó que també impulsen un millor ambient laboral” assenyala Mónica Pérez, directora de comunicació d’InfoJobs. (Tecnonews / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: