Vés al contingut

La guerra de TikTok

Les plataformes tecnològiques ja fa temps que estan en el centre de les lluites entre països. Facebook o Google han estat prohibits en alguns llocs del món i altres empreses asiàtiques del sector ho tenen complicat en països de l’òrbita occidental. Amb tot, el cas més emblemàtic dels últims temps està ocorrent aquests dies amb TikTok en el centre.

La guerra de TikTok. (Tecnonews / AMIC)

Fa unes setmanes Índia va prohibir la utilització de la xarxa social d’origen xinès dins de les seves fronteres i ara la situació s’ha estès als Estats Units.

L’enemistat entre els dos països i les tensions entre Pequín i Hong Kong són alguns dels detonants que han fet que Donald Trump anunciés la possibilitat de prohibir TikTok. Cal afegir que segons el president i alguns sectors d’Anonymous la xarxa social estaria sent emprada pel govern xinès amb l’objectiu d’obtenir dades de la ciutadania estatunidenques. Aquesta prohibició també podria estendre’s a WeChat i en els pròxims dies el govern dels Estats Units podria anunciar la decisió de clausurar l’activitat de les dues pàgines xineses.

Realment la Xina està recol·lectant dades de la població dels Estats Units que utilitzen TikTok? Aquesta és la veritable pregunta que l’opinió pública es fa al país governat per Donald Trump. Així, mentre el president magnat no dubta a assenyalar l’activitat il·lícita de la xarxa social, el propi analista econòmic de la Casa Blanca. Larry Kudlow assenyala que les dades dels comptes estatunidencs es troben en l’estat de Virgínia i les mesures de seguretat allí són molt elevades perquè sigui impossible l’extracció de dades. (Tecnonews / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: