Vés al contingut

La CNSE exigeix informació i atenció accessible per a les persones sordes davant l’alerta sanitària per coronavirus

Reclama plena accessibilitat en les compareixences institucionals i en els mitjans de comunicació.
Insta a incloure la llengua de signes en l’atenció sanitària i d’emergències tant telefònica com presencial.
Posa a disposició el servei de videointerpretación SVIsual per a garantir l’accessibilitat del telèfon 112.

La CNSE, Confederació Estatal de Persones Sordes, ha manifestat la seva preocupació per la falta d’accessibilitat de les persones sordes a la informació sobre el coronavirus, així com per una atenció sanitària que l’entitat tem “que no s’adapti a les seves necessitats comunicatives”.
La presidenta de l’entitat, Concha Díaz, ha afirmat que” les persones sordes tenim el mateix dret que qualsevol altre ciutadà o ciutadana a conèixer quines coses succeeixen al nostre país”. En aquest sentit, recorda que es tracta de “un col·lectiu especialment vulnerable en casos d’emergència”, i lamenta que una vegada més, “se’ns a part de l’actualitat i especialment, de temes tan alarmants com el que està esdevenint”.
Des de fa dies, la CNSE ha pres la iniciativa de publicar informació accessible en llengua de signes i amb subtitulat sobre el coronavirus en els seus propis canals de comunicació, si bé, recorda que això “no eximeix a les autoritats sanitàries de fer el propi”. Sobre aquest tema, Concha Díaz al·ludeix a l’article 14.6 de la Llei 27/2007 per a sol·licitar al govern que posin en marxa “quants dispositius siguin necessaris perquè d’una vegada, els missatges relatius a la declaració d’estats d’alarma, excepció i lloc, així com els missatges institucionals siguin plenament accessibles a totes les persones sordes i sordcegues”
Atenció sanitària accessible
D’altra banda, la CNSE urgeix al fet que “s’incorpori videointerpretación en llengua de signes tant en els serveis telefònics d’emergència com en els propis centres sanitaris i serveis d’urgència dels hospitals”, i al·ludeix a la recent publicació del Reial decret 734/2019, de 20 de desembre, pel qual es modifiquen directrius bàsiques de planificació de protecció civil i plans estatals de protecció civil per a la millora de l’atenció a les persones amb discapacitat i a altres col·lectius en situació d’especial vulnerabilitat davant emergències.
L’entitat posa a disposició el seu servei de videointerpretación per a persones sordes SVIsual per a “afavorir aquesta accessibilitat i evitar així, que es comprometi la salut i seguretat d’aquest col·lectiu”. (CNSE)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: