Vés al contingut

Es dupliquen els instal·ladors de troians mòbils bancaris

L’evolució dels serveis i tecnologies mòbils ha provocat que les amenaces siguin més freqüents. Per a abordar aquests riscos, els experts de Kaspersky monitoren contínuament els riscos, detecten tendències i informen als usuaris sobre perills potencials. L’any 2022, les seves eines van detectar més d’1,6 milions d’instal·ladors de programari no desitjat.

Una de les amenaces més freqüents i preocupants són els troians bancaris mòbils, utilitzats per a aconseguir dades de banca en línia i sistemes de pagament electrònic. Kaspersky va detectar 196.476 instal·ladors de troians bancaris mòbils durant l’any 2022, el doble que en 2021, la qual cosa suposa la xifra més alta dels últims sis anys. Això posa en relleu que els ciberdelinqüents estan cada vegada més interessats a robar dades financeres i invertir en la generació de malware, la qual cosa provoca grans pèrdues a les seves víctimes.

Els ciberdelinqüents difonen amb freqüència malware bancari troià a través de les botigues d’aplicacions, tant oficials com no oficials. Google Play encara té programes de descàrrega per a famílies de troians bancaris com Sharkbot, Anatsa/Teaban, Octo/Coper i Xenomorph, tots mimetitzats com a eines d’utilitat. Per exemple, Sharkbot va distribuir de manera activa descàrregues que simulaven un programa per a administrar arxius que sol·licitava permís per a instal·lar altres paquets a través dels quals el troià s’activava en el dispositiu, posant en risc la seguretat de l’usuari.

Per a mantenir-se protegit enfront de les amenaces mòbils, Kaspersky recomana:

– Descarregar les aplicacions de botigues oficials com App Store, Google Play o Amazon Appstore. Les apps d’aquests markets no són 100% segures, però els seus propietaris revisen les aplicacions a la recerca de qualsevol filtració. No totes les apps poden tenir accés a aquestes botigues.

– Revisar els permisos de les aplicacions utilitzades i analitzar detingudament tot abans d’atorgar qualsevol consentiment, especialment quan impliquen riscos, com és el cas dels serveis d’accessibilitat.

– Una solució de seguretat de confiança ajuda a detectar aplicacions malicioses i adware abans que el dispositiu sigui vulnerat. És possible obtenir protecció mitjançant productes de consum de Kaspersky a través dels operadors de telecomunicacions.

– Els usuaris d’iPhone (Apple) tenen la possibilitat d’establir determinats controls de privacitat, com el bloqueig de l’accés a les fotos, contactes i el GPS si consideren que no són consentiments necessaris.

– És important mantenir sempre tant el sistema operatiu com les aplicacions actualitzades. Molts problemes de seguretat se solucionen d’aquesta manera.

 (Tecnonews | @TecnoNewsInfo / AMIC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: