Vés al contingut

Dones que trenquen silencis “Mossegar la poma”, la novel·la gràfica de Raquel Riba Rossy i Leticia Dolera

6139
Pedro Arias Redo

Diada de Sant Jordi de 2022: la pluja irromp en una festa del llibre realment especial. L’artista Raquel Riba Rossy s’ha aliat amb la cineasta i escriptora Leticia Dolera per a adaptar al còmic el seu llibre “Mossegar la poma”, una nova versió amb la qual vol arribar a les persones que encara “no s’han introduït” al feminisme.

Raquel Barandiarán mossega una poma en Llengua de Signes Catalana com a “participant”: per a trencar el silenci de les dones sordes, més desfavorides i vulnerables que d’altres degut a la seva situació d’aïllament.

Així, a través de les pàgines del llibre, Rossy porta a la il·lustració l’obra que Dolera va publicar en 2018, i a la qual narra les seves experiències personals amb el masclisme i mostra la seva evolució en la relació amb el feminisme, moviment que també explora i del qual mostra aspectes com les seves diferents branques o el seu desenvolupament històric.

Una obra l’adaptació de la qual ha estat per a Rossy un nou “repte personal i artístic”, segons ha explicat, ja que es tracta de la primera vegada que s’enfronta a l’obra d’un altre autor. Però arrencar aquesta nova aventura amb una obra de Dolera ha estat per a ella un perquè, ja que, des-de fa temps, tenia “moltes ganes” de col·laborar amb ella.

En concret, aquesta adaptació, igual que el llibre de Dolera, se centra en mostrar el moviment del feminisme, i el repassa des de les seves diferents branques històriques (a través de les pensadores i figures que han contribuït a l’evolució i desenvolupament d’aquest moviment).
Això ha fet que la il·lustradora catalana defineixi el procés de creació com a “molt enriquidor”, ja que “és un repàs per tots aquells conceptes i personatges que han construït el feminisme tal i com el coneixem”.

Segons declara Riba Rossy, en aquesta adaptació, el dibuix torna a manifestar-se com aquesta “grandíssima eina per a ensenyar qualsevol tema”, un art que lamenta que no s’empri més en els instituts “per atreure l’atenció dels adolescents”. (lescroniques.com)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: