LESCRONIQUES.COM

Associació de Premsa de la Comunitat Sorda

Coneixement i innovació per a la transformació social

Fou la data escollida per celebrar el nostre trasllat. Durant la presentació s’utilitzà eines d’accessibilitat, com el sistema de subtitulació o l’acompanyament amb llengua de signes per a què persones sordes el poguessin seguir.

  

S’inicià l’acte amb una salutació del president de la Fundació, Sr. Carles Riera. En el seu discurs de benvinguda posar l’accent en aquest context de crisis econòmica que estem travessant i que, des del desenvolupament comunitari, pretén trobar vies de superació basada en la solidaritat i el treball en comú. Es va oferir tot seguit una conferència sobre “l’economia social i solidària davant la crisi”, amb la participació d’una persona propera a la Fundació des dels inicis, en  Sr. Jordi Via de la Xarxa d’Economia Solidària, amb la qual s’ha trobat pertinent no només pel context general en què la nostra societat travessem, sinó també d’oferir solucions creatives i solidàries que ajudin a optimitzar els recursos comuns. Després, el gerent de SEBA (Serveis Energètics Bàsics Autònoms), Sr. Marc Romera, també entitat membre de Futur Sostenible, oferí una breu explicació de les característiques de l’edifici de la Fàbrica del Sol. Finalment, els convidats podran visitar la Fàbrica i les dependències de la nova seu de la Fundació. Amb cartells il·lustratius i passi de fotografies i vídeos, vàrem mostrar el nostre treball en els àmbits en els quals ens dediquem: la participació ciutadana, l’accessibilitat i el disseny per a tothom, la mediació i l’acció comunitària, la inclusió social i comptem amb una àrea d’internacional per articular el treball local a escal internacional.

  

El passat mes de febrer, la Fundació Desenvolupament Comunitari canvià de seu i s’instal·là a la rehabilitada Fàbrica del Sol, al barri de la Barceloneta, un edifici modernista de l’antiga Catalana de Gas, ara equipament municipal.   Amb aquest trasllat, la nostra Fundació ha cregut pertinent de celebrar-ho, juntament amb els regidors i tècnics d’ajuntaments, diputacions i altres organismes públics, així com amb entitats, proveïdors, col·laboradors, xarxes i companys del sector social amb qui hem treballat i ens han acompanyat durant la nostra trajectòria, ara farà ja 17 anys.

  

La Fundació Desenvolupament Comunitari (FDC) és una entitat d’economia social que inicià la tasca d’innovació, producció i gestió del coneixement en l’àmbit de les polítiques públiques l’any 1993, llavors com a associació. Amb un equip transdiciplinar, treballa en la recerca i experimentació d’eines que afavoreixin la convivència i que facin créixer la vida comunitària. Per a aquest treball, s’acompanya a professionals de l’àmbit públic i privat, polítics, organitzacions de base, ciutadania no organitzada i altres agents socials al territori, en el diàleg social i en la gestió del conflicte. Respecte la nova seu on ens hem ubicat, l’Ajuntament de Barcelona ha fet una concessió per a la seva gestió a l’entitat “Futur Sostenible”, una associació de segon grau sense ànim de lucre, formada per diverses entitats -entre elles Fundació Desenvolupament Comunitari- amb una llarga experiència en temes mediambientals i de promoció de la sostenibilitat (econòmica, ecològica i social). Els principals àmbits d’actuacions dels membres de FS són: Assessorament tècnic i implantació d’energies renovables, aspectes d’investigació i metodologia en energies renovables i activitats de sensibilització, formació teòrica i pràctica, i amb una especial atenció per als processos de participació social i de comunicació. Per tant, l’acte d’inauguració serà una bona ocasió per mostrar i compartir el nostre treball, així com explicar les característiques en sostenibilitat de la Fàbrica del Sol. (Elena Rovira, responsable de comunicació)

Elena Farreras Compte e Isabel Sanmartin olmo, les intèrprets d´Atenció a Persones sordes i sordcegues (APSO) van traduir en Llengua de signes catalana.

Photo by Pedro Arias Redo

http://www.desenvolupamentcomunitari.cat/web/

About these ads

Archivado en: General, Iludibuix, Sociedad, Terrassa, ,

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Personas sordas y excluídas de la sanidad pública denuncian los estragos de Mato

25-04-2014.- Punto de destino: las puertas del Ministerio de Sanidad. Motivo y alcance de la visita: manifestar una vez más la indignación contra la injusticia y los abusos de la política sanitaria de la ministra Ana Mato.[...][...]  Personas sordas y excluídas de la sanidad pública denuncian los estragos de Mato. (cuartopoder.es)

(cuartopoder.es)

ShowLeap: poniendo voz a tus manos

ShowLeap: poniendo voz a tus manos. (publico.es)20-04-2014.- Por segundo consecutivo, HackForGood derriba mitos y demuestra, por si aún quedan dudas, que los hackers y la tecnología tienen un inmenso poder para cambiar las cosas a mejor. El evento, centrado en la innovación social.[...][...] (publico.es)

Chloe, una niña ciega y sorda que oye por primera vez a su madre

10-04-2014.- La pequeña Chloe nació con importantes problemas visuales y auditivos. Lo que hace unos años o en determinados lugares del planeta hubiera significado un aislamiento total, en su caso ha supuesto una demostración de como.[...][...]  Chloe, una niña ciega y sorda que oye por primera vez a su madre. (abc.es)

(abc.es)

Contra l´atur a Badalona

09-04-2014.- Una trobada entre la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Bertran; el president de la Llar de Persones Sordes de Badalona, Pedro Jara; i el de FESOCA, Antonio Martínez.[...][...] Contra l´atur a Badalona. (fesoca.org)

(fesoca.org)

Museus accessibles a Barcelona

Museus accessibles a Barcelona. (fesoca.org)01-04-2014.- S’ha presentat a Barcelona als mitjans de comunicació un projecte museístic de accessibilitat per a persones sordes que permet l’accés dels continguts en Llengua de Signes Catalana i subtitulats d’alguns dels museus.[...][...] (fesoca.org)

La Izquierda Plural pide que las televisiones subtitulen toda su programación en Internet

La Izquierda Plural pide que las televisiones subtitulen toda su programación en Internet. Photo by publico.es31-03-2014.- La Izquierda Plural ha presentado una proposición no de ley en el Registro del Congreso para que la programación de las televisiones sea accesible en Internet para las personas con discapacidad auditiva profunda.[...][...] (SERVIMEDIA)

La petició de FESOCA per als serveis d’interpretació en llengua de signes en els àmbits de la justícia catalana

31-03-2014.- El president de FESOCA ha volgut agrair públicament la bona sintonia entre la nostra entitat amb la conselleria pel que fa a la prestació de serveis d’interpretació en llengua de signes en tots els àmbits de la justícia catalana es refereix.[...][...] La petició de FESOCA per als serveis d’interpretació en llengua de signes en els àmbits de la justícia catalana. (fesoca.org)

(fesoca.org)

Guillem Morera, la primera persona sorda de España cualificada oficialmente como entrenador de perros señal

Guillem Morera, la primera persona sorda de España cualificada oficialmente como entrenador de perros señal. (askal.es)En el lenguaje coloquial oímos muchas veces hablar de personas discapacitadas, pero ese es un término que nos gusta utilizar en Áskal, porque parece que la discapacidad es total. Nuestro punto de vista, sin embargo, es que a pesar.[...][...] (askal.es)

El mundo en silencio

30-03-2014.- Aprender a entender el mundo desde el silencio. Ese es el reto de las personas sordas que como Ana María Sánchez traducen a diario la vida con la fuerza de las palabras que reproducen con sus manos.[...][...] El mundo en silencio. (diariocordoba.com)

(diariocordoba.com)

Santiago Poveda: “No debe mezclarse la política con el deporte”

29-03-2014.- Santiago Poveda, el presidente de Federación Española de Deportes para Sordos ha destacado que esta sociedad tiene la conexión más baja del deporte durante la crisis económica que se afecta a los deportistas sordos como víctimas de la exclusión social.[...][...] (LESCRONIQUES)

Inaem y Asza firman un convenio que permitirá dar trabajo a 75 personas con discapacidad auditiva

Inaem y Asza firman un convenio que permitirá dar trabajo a 75 personas con discapacidad auditiva. (aragondigital.es)25-03-2014.- Un año más, Inaem y la Agrupación de Personas Sordas de Zaragoza (Asza) han firmado un convenio de colaboración que permitirá crear 75 contratos laborales y 400 servicios de orientación laboral para personas sordas.[...][...] (aragondigital.es)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Únete a otros 1.590 seguidores

Juan Espadas exige al Ayuntamiento que solucione “los problemas” con la lengua de signos del 010

13-07-2014.- El portavoz del PSOE en el Ayuntamiento de Sevilla, Juan Espadas, ha exigido que el Consistorio “recobre la interlocución con las asociaciones de sordos y solucionen los problemas con la lengua de signos del 010″.[...][...]  Juan Espadas exige al Ayuntamiento que solucione “los problemas” con la lengua de signos del 010. (EUROPA PRESS)

(EUROPA PRESS)

El CSD se volcará con la mujer y el deporte paralímpico en lo que queda de legislatura

La directora general de Deportes, Ana Muñoz, ha señalado que dedicará lo que resta de legislatura, en principio poco más de un año, a la mujer y al deporte paralímpico, además de al control del déficit de las cuentas del deporte.[...][...]  El CSD se volcará con la mujer y el deporte paralímpico en lo que queda de legislatura. (SERVIMEDIA)

(SERVIMEDIA)

La Federació d’Autoescoles de Catalunya, es garanteix l’accessibilitat en llengua de signes catalana per complir la llei

La Federació d’Autoescoles de Catalunya, es garanteix l’accessibilitat en llengua de signes catalana per complir la llei. (fesoca.org)30-06-2014.- D’aquesta manera, i en compliment de la legislació actual, es garanteix l’accessibilitat en llengua de signes als alumnes sords que facin els cursos de recuperació de punts, reeducació i sensibilització viària a les diferents autoescoles.[...][...] (fesoca.org)

La historia de Clarissa: la primera periodista sorda en cubrir un Mundial online

Clarissa es la primera periodista sorda en cubrir un Mundial. Scolari y su equipo están asombrados por cómo se esfuerza. Su objetivo es conseguir hacerle una sola pregunta a Neymar.[...][...]  La historia de Clarissa: la primera periodista sorda en cubrir un Mundial online. Photo bu cuatro.es

(telecinco.es)

CCOO alerta de que los servicios educativos “ya emplean más personal” de empresas privadas que propio de la Consejería

La Junta de Andalucía en los años 90 comenzó a utilizar la formula de la privatización de los servicios educativos, pero en los últimos tiempos se está produciendo una “aceleración notable” en la utilización de empresas.[...][...]  CCOO alerta de que los servicios educativos “ya emplean más personal” de empresas privadas que propio de la Consejería. (EUROPA PRESS)

(EUROPA PRESS)

El Gobierno declara el 14 de junio Día Nacional de las Lenguas de Signos Españolas

El Gobierno declara el 14 de junio Día Nacional de las Lenguas de Signos Españolas. Photo by lamoncloa.gob.es13-06-2014.- El Consejo de Ministros ha declarado el 14 de junio Día Nacional de las Lenguas de Signos Españolas, cuya celebración anual, y se ha aprobado.[...][...] (EUROPA PRESS)

“l’Acte benèfic”

11-06-2014.- L'acte consta de 7 balls diferents en les quals actuessin, la majoria, ballarines que tenen coneixements de llengua de signes catalana.[...][...] (apesote.blogspot.com.es)

MotionSavvy: Leap Motion al servicio de la interpretación de la lengua de signos

Las tecnologías van llegando, unas sirven, otras mueren, algunas evolucionan, pero lo que está claro es que se nos hace necesario verlas en situaciones prácticas para entender la magnitud.[...][...]   (xataka.com)

Sobre la integración educativa de las personas sordas

08-05-2014.- Como Licenciada en Filología Inglesa, persona sorda, profesora de apoyo a alumnado sordo desde hace 23 cursos académicos, coordinadora de proyectos educativos y de investigación europeos.[...][...]  Sobre la integración educativa de las personas sordas.  (revistaeducacionvirtual.com)

(revistaeducacionvirtual.com)

Una ‘app’ localiza los espacios culturales accesibles para las personas sordas en cualquier ciudad española

29-04-2014.- La Fundación CNSE para la Supresión de las Barreras de Comunicación ha creado SignARTE, una ‘app’ para Android que permitirá a las personas sordas localizar los espacios culturales accesibles en cualquier.[...][...]   Una ‘app’ localiza los espacios culturales accesibles para las personas sordas en cualquier ciudad española. (SERVIMEDIA)

(SERVIMEDIA)

Raquel Barandiarán: “APCS lescroniques manifesta su preocupación por la exclusión social en la actualidad del colectivo sordo”

Raquel Barandiarán: “APCS lescroniques manifesta su preocupación por la exclusión social en la actualidad del colectivo sordo”. Photo by Pedro Arias RedoEl Institut Consell de Cent de Barcelona (IES Consell de Cent) se celebró la Semana Cultural del Ciclo Formativo de Interpretación Lengua de Signos dedicada este año al legado de la comunidad sorda en toda la nación de Catalunya.[...][...] (LESCRONIQUES)

%d personas les gusta esto: